GUATEMALA SERİSİNDEN YENİ SEÇKİ!
Canlı ve parlak asiditesi, tatlı meyvemsinotalarla mükemmel bir denge kurarken, uzun ve tatmin edici bitişi her yudumda sizi tekrar ona çekmeye davet eder.
Finca La Bolsa, 1958 yılında Jorge Vides tarafından kurulmuştur. Aslen yoğun ormanlarla kaplı olan bu toprakları, Bourbon ve Caturra kahve çeşitleri yetiştirmek için dönüştüren Jorge, aynı zamanda tam zamanlı bir doktordu. Kahve yetiştiriciliğine olan bağlılığı, tıp alanındaki başarılarıyla birlikte onu Huehuetenango Ulusal Hastanesi’nin direktörlüğüne taşıdı ve hastane günümüzde onun adını taşımaktadır. Kahve kirazları, olgunluk ve Brix seviyesi baz alınarak elle toplanır. İşlem süreci şu adımlardan oluşur: Ön fermentasyon: Toplandıktan sonra 24 saat boyunca çuvallarda dinlendirilir. Ayrıştırma ve yıkama: Kahve tartılıp sınıflandırılır, kabuğu soyulur ve 15-24 saat arası fermente edilir. Kuruma: 15-18 gün süren bu süreçte, kahve çekirdekleri düzenli olarak hareket ettirilerek eşit şekilde kuruması sağlanır. Depolama ve kalite kontrol: İşlenen kahve, çiftliğin deposunda naylon torbalarda saklanır ve kalite laboratuvarında test edilir. İki hafta sonra kuru işleme tesisine gönderilir ve izlenebilirlik açısından her aşaması kaydedilir.
Ülke: Guatemala
Bölge: La Libertad
Yükseklik: 1300m - 1600m
Varyete: Caturra & Bourbon İ
İşleme Süreci: Yıkanmış
Tadım Notları: Karpuz, Greyfurt, Lime, Limon Kreması
Kavurma tarihinden itibaren tavsiye ettiğimiz dinlenme süresi minimum 10 gündür.
Meraklısına Demleme Reçetesi
- Cafec Deep 27 Dripper
- Cafec Abaca+ Filtre Kağıdı
- Comandante 22-23 Klik”
- 15g Kahve
- 94C – 240g 80ppm su / Hazır su tavsiyemiz Buzdağı’dır.
- Toplam demleme süresi: 2:15
Filtre ve Demleme Ekipmanı Hazırlığı: Öncelikle filtreyi sıcak suyla ıslatın. Bu adım, demleme ekipmanınızın ısınmasını sağlar ve kahvenizin daha iyi bir tat almasına yardımcı olur.
Ön Demleme Süreci: 45 gram su kullanarak 30 saniye boyunca ön demleme yapın. İlk seferde kahveniz çok taze ve dinlenmemişse, bu süreyi biraz uzatmayı düşünebilirsiniz.
İlk Su Döküşü: 30. saniye civarında ilk döküşe başlayın. Su döküşünüz toplamda 120 gram olmalı ve bunu yavaş bir şekilde gerçekleştirin.
İkinci Su Döküşü: 1:10 civarında ikinci döküşünüzü yapın ve toplam su miktarını 180 gram olacak şekilde tamamlayın.
Son Su Döküşü: 1:40'ta üçüncü ve son döküşe geçerek toplamda 240 gram su ekleyin.
Spin Hareketi: Son döküşten sonra kahve yatağında homojen bir karışım sağlamak için kuvvetli bir spin yapabilirsiniz.
Zamanlama: Bu tarif ile kahvenizin demleme süresi yaklaşık 2 dakika 15 saniye civarında olacaktır.
Afiyet bal şeker olsun :)