Cofinet kurucu babası olan Jairo Arcila tarafından Santa Mónica çiftliğinde yetiştirildi. Elle toplama ve özenli bir ayıklama işleminin ardından Lychee lotu deneysel bir yolculuğa başlıyor. Bu parti, 48 saatlik kuru anaerobik fermantasyona maruz bırakıldı. Fermantasyon süreci boyunca, anaerobik ortama liçi meyveleri eklendi. Ardından kahve nazikçe yıkandı ve 35ºC’ nin altında yükseltilmiş yataklarda, ideal nem oranına ulaşana kadar kurutuldu. Bu mikrolot %100 Castillo çeşididir. Castillo, Federación Nacional de Cafeteros tarafından geliştirilmiştir. Jairo Arcila, Kolombiya'nın Quindío bölgesinden üçüncü nesil bir kahve yetiştiricisidir. Eşi Luz Helena Salazar ile evli olan Jairo’nun, Carlos ve Felipe Arcila adında iki oğlu vardır. Oğulları, bu kahvenin ihracat ortağı olan Cofinet’in kurucu ortaklarıdır. Jairo, kahve sektöründeki ilk işine Kolombiya'nın ikinci büyük ihracatçısında başladı ve burada kırk yılı aşkın bir süre Değirmen Müdürü olarak çalıştı. 2019 yılında emekli oldu.
Bu kahve aromatik, ancak bitiş işlemi yıkanmış olarak tamamlandığı için son derece temiz bir fincan profiline sahip. İnfüze sınıftaki kahveleri deneyimlemek için oldukça transparan ve konforlu bir kahve! Bu güzel eşsiz lotu bizimle paylaştığı için Tin Coffee'ye teşekkürü bir borç biliriz.
ÜLKE VE HASAT: Kolombiya – 2025
BÖLGE: Armenia, Quindio
ÜRETİCİ: Jairo Arcila – Finca Santa Monica
RAKIM: 1.800-2.000m
VARYETE: Castillo
FERMANTASYON: Castillo Washed Lychee
Tavsiye ettiğimiz dinlenme süresi minimum 14 gündür.