Kayıt Ol
Şifremi Unuttum
El Diviso Yarışma Kahvelerine Bir Yenisi Daha Eklendi!
El Diviso dünya şampiyonalarındaki dereceleriyle son yıllarda herkesin göz bebeği oldu!
Kahve dünyasında, özellikle üretici düzeyinde yenilik ve keşif dalgasının yükselmesi, birçok alışılmadık ve ilginç gelişmeyi beraberinde getirmiştir. Belki de bu keşiflerin en dikkat çekici olanı, Arabica kahvesinin giderek artan yeni ve ortaya çıkan alt çeşitleridir. Yakın zamanda, Huila, Kolombiya’dan gelen bu çeşitlerden biri oldukça dikkat çekti. Yerel üreticiler, bu çeşidin olağanüstü geniş yapraklarını, tabanlarında aynı garip çukuru taşıyan, eşit şekilde oblong şekilli kirazlarla dolu bir küme halinde tespit ettiler. “Göbek deliği” anlamına gelen ‘Ombligon’ adı verildi ve bu isim tutundu. Alışılmadık görünümünün ötesinde, Ombligon varyetesinin köklerinin Etiyopya’nın ata çeşitlerine dayandığına inanılmaktadır. Doğu Afrika’da kendiliğinden meydana gelen diğer doğal mutasyonlara benzer davranışlar ve lezzet özellikleri sergilemektedir ve bu mutasyonlar Latin Amerika’da son zamanlarda kendisini göstermiştir. Ombligon, tartışmasız bir şekilde güçlü meyvemsiliği ve asiditesiyle bu argümanı güçlü bir şekilde desteklemektedir. Bu özellikler, Finca El Diviso’dan Nestor Lasso’nun mükemmel işleme yöntemi ile birleştiğinde, bu çeşide 2023 Dünya Barista Şampiyonası finallerinde üçüncülük kazandırdı.
Çok kısıtlı miktarlarda üretimi olan bu benzersiz egzotik kahveyi şampiyona sonrası sizlerle buluşturduk!
EL DIVISO Kahvelerinin Son SCA Yarışmalarındaki Bazı Başarıları:
Anthony Douglas – 2022 Avustralya Barista Şampiyonu ardından Bourbon Sidra Natural ile Dünya Barista Şampiyonası’nı kazandı.
Harry Ko – 2022 Bourbon Sidra Natural ile Avustralya Brewers Şampiyonu.
Jack Simpson – 2023 Ombligon Natural ile Avustralya Barista Şampiyonu, Dünya Barista Şampiyonası’nda 3. oldu.
Ahmad Dolse – 2023 Ombligon Natural ile Suudi Arabistan Barista Şampiyonu.
Mikael Jasin – 2024 Bourbon Aji ile Dünya Barista Şampiyonu
Ryan Wibawa – 2024 Bourbon Sidra Natural ile Endonezya Brewers Cup Şampiyonu.
Roman Nejedly – 2024 Ombligon Natural ile Çek Cumhuriyeti Barista Şampiyonu.
Frank La – 2024 Ombligon Natural ile ABD Barista Şampiyonu.
Ülke: Kolombiya
Bölge: El Huila, Bruselas
Çiftlik: Finca El Diviso
Yükseklik: 1750m
Hasat Dönemi: 2024(Mayıs-Haziran)
Varyete: Ombligon
İşleme Süreci: Naturel
Toprak Tipi: Tınlı Toprak(Loamy Soil)
Tadım Notları: Haribo, Çilekli Lolipop, Gül, Pamuk Şeker, Naneli Sakız Bitiş
CUPPING SCORE: 88 (TSP Q-Arabica Grader)
Not: Bu nadide kahve sadece çekirdek olarak satılmaktadır. Kutulu olarak sizlere gönderilir. Teneke kutunun içerisinde vakumlu 15 gramlık paketlerden 4 adet çıkmaktadır. Toplam gramaj 60 gramdır.
Meraklısına Demleme Reçetesi
Tavsiye ettiğimiz dinlenme süresi minimum 15 gündür.
- Cafec Deep 27 Dripper
- Cafec Abaca+ Filtre Kağıdı
- Comandante 21-22 Klik”
- 15g Kahve(1 Paket)
- 94C – 240g 80ppm su / Hazır su tavsiyemiz Buzdağı’dır.
- Toplam demleme süresi: 2:15
Filtre ve Demleme Ekipmanı Hazırlığı: Öncelikle filtreyi sıcak suyla ıslatın. Bu adım, demleme ekipmanınızın ısınmasını sağlar ve kahvenizin daha iyi bir tat almasına yardımcı olur.
Ön Demleme Süreci: 45 gram su kullanarak 30 saniye boyunca ön demleme yapın. İlk seferde kahveniz çok taze ve dinlenmemişse, bu süreyi biraz uzatmayı düşünebilirsiniz.
İlk Su Döküşü: 30. saniye civarında ilk döküşe başlayın. Su döküşünüz toplamda 120 gram olmalı ve bunu yavaş bir şekilde gerçekleştirin.
İkinci Su Döküşü: 1:10 civarında ikinci döküşünüzü yapın ve toplam su miktarını 180 gram olacak şekilde tamamlayın.
Son Su Döküşü: 1:40'ta üçüncü ve son döküşe geçerek toplamda 240 gram su ekleyin.
Spin Hareketi: Son döküşten sonra kahve yatağında homojen bir karışım sağlamak için kuvvetli bir spin yapabilirsiniz.
Zamanlama: Bu tarif ile kahvenizin demleme süresi yaklaşık 2 dakika 15 saniye civarında olacaktır.
Afiyet bal şeker olsun :)