Kayıt Ol
Şifremi Unuttum
Bölge: Guji
İşleme süreci: Naturel Anaerobik
Yükseklik: 2000m
Çiftlik: Hambela
Hasat: 2024
Tavsiye Edilen Demleme Metodu: Filtre Kahve - Pour Over
Tadım Notları: Kayısı, Ananas, Kompleks
İçim: Tatlı damağı dolduran ilk yudum, yumuşak, meyvemsi finish, dengeli, temiz, uzun süreli aftertase
Ethiopia Guji`den Yeni Efsane!
Hambela Wamena Benti Nenka Yıkama İstasyonu, Guji bölgesinde Tega & Tula tarafından işletilen üç yıkama istasyonundan biridir. Burada, 3,500 küçük ölçekli çiftçi ile birlikte sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik etmekte ve olağanüstü kahve kalitesini sağlamaktadırlar. Hambela Wamena adı, Oromo dilinden gelmekte olup “Hayatta Kalanların Toprağı“ anlamına gelir. Yıkama istasyonu, 2000 metre yükseklikte yer almakta ve yaklaşık 1.2 hektarlık bir alana yayılmaktadır. Bu kahve, titizlikle elle toplanmış ve işlenmiş bir mikro-lottan gelir. Verimli kil toprakta, optimal bitki büyümesini destekleyen koşullarda yetişmektedir.
Kahvenin hazırlanma ve tüketimine yönelik öneriler şu şekildedir:
Nasıl İçilmeli / Demleme Yöntemi: Filtre kahve makinesi ve manuel demleme yöntemleriyle hazırlanan kahve, ilk yudumdan bitişe kadar olan süreçte farklı tat profillerini deneyimlemenizi sağlayacak bir içim sunar. Soğudukça farklılaşan tatları sizi şaşırtır. Özellikle manuel demlemelerde, kahvenin kompleks aromalarını ve dengeli yapısı ortaya çıkmaktadır. Espresso, aeropress, moka pot gibi basınçlı demleme yöntemleriyle hazırlanan kahvelerde asidite daha belirgin hale gelirken meyve notaları daha öne çıkmaktadır. Bu yöntemlerle hazırlanan kahveler, yoğun ve zengin bir lezzet sunar. French Press ile demleme yapılıyorsa, önce ön demleme yapılması ve ana demleme süresinin normale göre biraz daha kısa tutulması önerilir. Bu şekilde, kahvenin lezzetini ve dengesini korumak mümkün olur. Cold Brew ve Cold Drip ile demlemelerde de çok keyifli bir seçenektir. Sanki soğuk çay içermişcesine seni şaşırtacağına eminiz.
Kimler Tercih Etmeli: Genelde Afrika kahvelerindeki meyvemsi notaları ve asiditeyi sevenler tercih edebilirler. Bu özel kahve özellikle kahveye meraklı bu tarz kahveleri önceden deneyimlemiş olanlar için farklı bir deneyim sunacaktır. Ayrıca, damak tadını geliştirmek ve yeni lezzetleri keşfetmek isteyenler için de iyi bir tercih olacaktır.
Kimlere Uygun Değil: Yüksek gövdeli ve damakta yoğunluk hissi veren kahveleri tercih edenler için bu kahve uygun olmayabilir. Bu kahve yumuşak içimli, tatlı ve dengeli bir bardak sunar, bu nedenle kahvesinde bitter tat profili arayan kahve severler için ideal bir tercih olmayacaktır.