Kayıt Ol
Şifremi Unuttum
DIOFANOR RUIZ SERİSİNDEN YENİ SEÇKİ!
Finca La Divisa, Kolombiya'nın kahve kuşağının merkezi olan Zona Cafétera'nın kuzey kesiminde, And Dağları'nın yüksek bölgelerinde yer almaktadır. La Divisa'da, bir çok çeşit kahve yetiştirmektedirler: Castillo, Colombia, Pink Bourbon ve 2018'de 5000 Geisha ağacı ekmeye karar verdiler. Diofanor Ruiz, çiftliğin yönetimini oğlu Sabastion'a devretmiştir. Burada büyük bir titizlikle en olgun iyi kalitedeki kahve meyveleri elle tek tek seçilmektedir. Daha sonra ideal nem koşullarına ulaşana dek sıcaklık kontrollü şekilde özel kahve yataklarında güneşte kurutulmaktadır. Bu mikrolot kahve %100 Castillo türünde olup bu tür Federación Nacional de Cafeteros tarafından geliştirilmiştir. Castillo, Caturra türüne göre daha verimli olup, kahve yaprak pasına karşı oldukça dayanıklıdır.
Kahve ağaçlarının yanı sıra, Diofanor toprak yapısını iyileştirmek, kahve ağaçlarına gölge sağlamak ve çiftliğin dayanıklılığını artırmak amacıyla La Divisa'da çeşitli diğer ağaçlar da dikmiştir. Muz, mandalin, guava ve portakal gibi meyvelerinin bir koleksiyonu bulunmaktadır. Ayrıca, Diofanor, bölgesindeki tarımsal ormanlığın katkısına yardımcı olmak için Guamo, Guayacanes ve Tigua gibi yerel ağaçlar da dikmiştir. Diofanor ile konuşurken, hiç kimsenin kendi kahvelerini tatmadığı bir zamanı hatırlıyor. Bu, çiftçiler için önemli bir şey olarak görülmüyordu çünkü anlayışları arasında büyük bir fark vardı.
Ülke: Kolombiya
Bölge: Buenavista, Quindi
Çiftlik: La Divisa
Yükseklik: 1900m - 2200m
Hasat Dönemi: 2024
Varyete: Castillo
İşleme Süreci: Naturel
Toprak Tipi: Volkanik Toprak
Tadım Notları: Böğürtlen, Mürdüm Eriği, Kiraz
CUPPING SCORE: 87,5
Kavurma tarihinden itibaren tavsiye ettiğimiz dinlenme süresi minimum 15 gündür.
Meraklısına Demleme Reçetesi
- Cafec Deep 27 Dripper
- Cafec Abaca+ Filtre Kağıdı
- Comandante 19-20 Klik”
- 15g Kahve
- 94C – 240g 80ppm su / Hazır su tavsiyemiz Buzdağı’dır.
- Toplam demleme süresi: 2:15
Filtre ve Demleme Ekipmanı Hazırlığı: Öncelikle filtreyi sıcak suyla ıslatın. Bu adım, demleme ekipmanınızın ısınmasını sağlar ve kahvenizin daha iyi bir tat almasına yardımcı olur.
Ön Demleme Süreci: 45 gram su kullanarak 30 saniye boyunca ön demleme yapın. İlk seferde kahveniz çok taze ve dinlenmemişse, bu süreyi biraz uzatmayı düşünebilirsiniz.
İlk Su Döküşü: 30. saniye civarında ilk döküşe başlayın. Su döküşünüz toplamda 120 gram olmalı ve bunu yavaş bir şekilde gerçekleştirin.
İkinci Su Döküşü: 1:10 civarında ikinci döküşünüzü yapın ve toplam su miktarını 180 gram olacak şekilde tamamlayın.
Son Su Döküşü: 1:40'ta üçüncü ve son döküşe geçerek toplamda 240 gram su ekleyin.
Spin Hareketi: Son döküşten sonra kahve yatağında homojen bir karışım sağlamak için kuvvetli bir spin yapabilirsiniz.
Zamanlama: Bu tarif ile kahvenizin demleme süresi yaklaşık 2 dakika 15 saniye civarında olacaktır.
Afiyet bal şeker olsun :)