Kayıt Ol
Şifremi Unuttum
YARIŞMALARIN YILDIZI!
Sidra El Diviso dünya şampiyonalarındaki dereceleriyle son yıllarda herkesin göz bebeği oldu!
Yedi yıl önce, Lasso ve kardeşi Adrian, 27 yıllık aile çiftliğinin yönetimini genç yaşta devralarak, ebeveynleri gibi geleneksel kahve yetiştirmek yerine, özel kahveler üzerine deneysel tarıma yöneldiler. Uzun uğraşlar sonucunda sıradan bir çiftlikten büyük bir başarı öyküsü çıktı ve ünleri tüm dünyaya yayıldı. Bu sayede artık birçok genç ve yenilikçi üretici kahveye yönelerek ve bu alanda bir kariyer inşa etme şansı buluyor. Biz de hem bu tarz öykülerin oluşmasına destek vermek ve inanılmaz lezzetleri sizlerle buluşturmak için egzotik kahve serisi oluşturduk. Bu şeçkin kahveleri Tin Coffee iş birliği ile sizlerle buluşturuyoruz.
Çok kısıtlı miktarlarda üretimi olan bu benzersiz egzotik kahveyi şampiyona sonrası sizlerle buluşturduk!
EL DIVISO Kahvelerinin Son SCA Yarışmalarındaki Bazı Başarıları:
Anthony Douglas – 2022 Avustralya Barista Şampiyonu ardından Bourbon Sidra Natural ile Dünya Barista Şampiyonası’nı kazandı.
Harry Ko – 2022 Bourbon Sidra Natural ile Avustralya Brewers Şampiyonu.
Jack Simpson – 2023 Ombligon Natural ile Avustralya Barista Şampiyonu, Dünya Barista Şampiyonası’nda 3. oldu.
Ahmad Dolse – 2023 Ombligon Natural ile Suudi Arabistan Barista Şampiyonu.
Mikael Jasin – 2024 Bourbon Aji ile Dünya Barista Şampiyonu
Ryan Wibawa – 2024 Bourbon Sidra Natural ile Endonezya Brewers Cup Şampiyonu.
Roman Nejedly – 2024 Ombligon Natural ile Çek Cumhuriyeti Barista Şampiyonu.
Frank La – 2024 Ombligon Natural ile ABD Barista Şampiyonu.
Ülke: Kolombiya
Bölge: El Huila, Bruselas
Çiftlik: Finca El Diviso
Yükseklik: 1750m
Hasat Dönemi: 2024(Mayıs-Haziran)
Varyete: Bourbon, Sidra
İşleme Süreci: Naturel
Toprak Tipi: Tınlı Toprak(Loamy Soil)
Tadım Notları: Parfümsü, Çilek, Gül, Beyaz Üzüm
CUPPING SCORE: 88,50(TSP Q-Arabica Grader)
Not: Bu nadide kahve sadece çekirdek olarak satılmaktadır. Kutulu olarak sizlere gönderilir. Teneke kutunun içerisinde vakumlu 15 gramlık paketlerden 4 adet çıkmaktadır. Toplam gramaj 60 gramdır.
Meraklısına Demleme Reçetesi
Tavsiye ettiğimiz dinlenme süresi minimum 10 gündür.
- Cafec Deep 27 Dripper
- Cafec Abaca+ Filtre Kağıdı
- Comandante 21-22 Klik”
- 15g Sidra
- 94C – 240g 80ppm su / Hazır su tavsiyemiz Buzdağı’dır.
- Toplam demleme süresi: 2:15
Filtre ve Demleme Ekipmanı Hazırlığı: Öncelikle filtreyi sıcak suyla ıslatın. Bu adım, demleme ekipmanınızın ısınmasını sağlar ve kahvenizin daha iyi bir tat almasına yardımcı olur.
Ön Demleme Süreci: 45 gram su kullanarak 30 saniye boyunca ön demleme yapın. İlk seferde kahveniz çok taze ve dinlenmemişse, bu süreyi biraz uzatmayı düşünebilirsiniz.
İlk Su Döküşü: 30. saniye civarında ilk döküşe başlayın. Su döküşünüz toplamda 120 gram olmalı ve bunu yavaş bir şekilde gerçekleştirin.
İkinci Su Döküşü: 1:10 civarında ikinci döküşünüzü yapın ve toplam su miktarını 180 gram olacak şekilde tamamlayın.
Son Su Döküşü: 1:40'ta üçüncü ve son döküşe geçerek toplamda 240 gram su ekleyin.
Spin Hareketi: Son döküşten sonra kahve yatağında homojen bir karışım sağlamak için kuvvetli bir spin yapabilirsiniz.
Zamanlama: Bu tarif ile kahvenizin demleme süresi yaklaşık 2 dakika 15 saniye civarında olacaktır.
Afiyet bal şeker olsun :)